Om een volledige beschrijving te geven van wat we allemaal doen en voor wie zouden we bijna een boekwerk moeten schrijven. Daarom beperken we ons in dit geval even tot onderstaande beknopte weergave.

Advies & Optimalisatie

Natuurlijk heb jij als organisatie kennis voldoende om de boel draaiende te houden. Logisch ook want anders was je niet in staat geweest om überhaupt een bedrijf als die van jou op te zetten/te leiden. En toch zijn er soms momenten dat je twijfelt; doe ik het wel goed, slim en snel genoeg?

Diezelfde soort vragen gelden ook voor organisaties in de overheidssector; hoe krijg je grip op de budgetten en hoe zorg je ervoor dat de uitvoering conform het beleid verloopt?

De adviseurs van TIGE zijn door schade en schande wijs geworden in verschillende (grote) bedrijven en overheden. Deze kennis delen we graag met je. Wij kunnen je adviseren over (en helpen bij) verschillende organisatievraagstukken. Of het nu gaat om een visie om te zetten naar organisatie en uitvoering, het “inkopen” van tijdelijk personeel, het implementeren van systemen of het optimaliseren van processen in het algemeen; wij hebben het al eens (en meestal vaker) gedaan.

We zijn geen standaard consultants die een trucje doen en daarna weer vertrekken. We voelen ons namelijk echt betrokken bij, en daarmee verantwoordelijk voor, de bedrijven en overheden waarvoor wij werken. Dat betekent dat wij pas onze werkzaamheden als afgerond beschouwen als het vooraf bepaalde doel is behaald en jij tevreden bent.

HR

“Ik wens je veel personeel”.
Een oud gezegde wat eigenlijk zoveel betekent als; ik wens je veel zorgen en last. En hoewel dat oude gezegden vaak wel “hout snijden” is het hebben van personeel voor jouw organisatie wellicht juist een zegen.

Maar met personeel komt er ook direct een hoop rompslomp op je af. Je moet een personeelsadministratie voeren, salarisverwerkingen doen, verzuimreglementen opstellen, dossiers opbouwen, etc. etc. Zijn dit dan de zorgen en last waarnaar verwezen wordt?

Vanuit TIGE helpen we je graag met deze zorgen en last. Dit zijn de zaken waar wij ons juist prettig bij voelen. We hebben verstand van de wet, de mogelijke ondersteunende systemen maar ook het voeren van de personeels- en salarisadministratie.

We kunnen de HR van jouw organisatie op ons nemen, je ondersteunen bij bepaalde processen of als vraagbaak fungeren als je toch onverhoopt tegen dingen aan loopt.

En mocht het dan toch allemaal misgaan, dan helpen we je ook bij eventuele ontslagprocedures en transitievergoedingsberekeningen. Ofwel; we wensen je veel personeel (maar dan positief uitgelegd)!

Opleiden en coachen

Samen met ons een opleidings-of coachingstraject samenstellen gericht op jouw specifieke (business)vraagstukken en/of professionele groei? Of juist die ondersteuning die jou het beste uitkomt? Ook dat kan bij TIGE.

Wij helpen graag met een slimme combinatie van verschillende workshops en vullen deze aan met onze coaching en intervisie. Het resultaat is een uitgekiend leer- of coachingstraject, volledig ingericht naar jouw wensen!

Tijdens een intake gaan we uitgebreid met jou in gesprek over de gewenste leerdoelen, vraagstukken, praktijksituaties en ambities. Op basis daarvan stippelen we samen een passend leertraject uit. De kracht zit daarbij in de combinatie van vakkennis, praktijktoepassing én persoonlijke groei.

Ofwel; TIGE levert opleidings- en coachingstrajecten op maat.

Administratie

Jouw administratie is onze hobby: Administratie is meestal niet de reden waarom je ondernemer bent geworden, maar het moet toch. En het moet op een goede en correcte wijze worden uitgevoerd. TIGE zorgt ervoor dat je administratie op orde is en dat je er niet veel werk van hebt. Wij voeren de administratie uit en geven advies over de volgende zaken:
– Het inrichten en uitvoeren van de boekhouding
– Het opstellen en vaststellen van jaarrekeningen
– Het verzorgen van de fiscale aangiften
– Het uitvoeren van de salarisadministratie / personeelsadministratie

Als ondernemer kom je ook weleens in een ingewikkelde situatie of er gebeurt iets onverwachts. Wij denken graag mee om tot een passende oplossing te komen. Waar nodig zetten we een stap extra. Ondernemers die met de “spreekwoordelijke” schoenendoos bij ons binnen lopen, schrikken ons niet af. Ook deze informatie verwerken wij ook op een strakke wijze. Dit doen we met moderne automatisering, zodat de processen effectief en efficiënt worden uitgevoerd. Afhankelijk van wat de ondernemer wil, nemen we de administratie deels of in zijn geheel over.